Politică

Interpelare către Lucian Bode: “Care este situația agentului Nicolae FEROIU, cel care a scos la iveală deficiențele din IPJ Gorj”

Distribuiți acest articol!

Un caz șocant a avut loc la IPJ Gorj, acolo unde agentul de la forțele speciale SAS, Nicolae Feroiu, a fost trimis să se ocupe de pregătirea fizică, tehnico-tactică și tragere cu armele de serviciu pentru cadrele din instituție. Agentul SAS a scos la iveală nenumărate nereguli, dar și lipsa de pregătire din cadrul IPJ Gorj.

Pentru a-l reduce la tăcere, agentul Nicolae Feroiu a fost declarat respins de psihologul instituției și obligat să se interneze la psihiatrie.

Partidul AUR, prin senatorul AUR, Gheorghe Adrian Cătană, solicită acțiuni ferme pentru îndreptarea acestei grave abateri, dar și răspunsuri clare la următoarele întrebări:

“În anul 2016, IPJ Gorj a cerut Poliției Capitalei un om de la Structura de Intervenție Rapidă care să îi ajute pe polițiștii gorjeni. Astfel, a fost ales agentul Nicolae Feroiu, un luptător SAS cu multă experiență. Ulterior, începând cu data de 1 ianuarie 2018, Feroiu a rămas la IPJ Gorj în interesul serviciului și a fost desemnat să se ocupe cu pregătirea fizică, tehnico-tactică și tragere cu armele de serviciu pentru cadrele din instituție.

În iulie 2019, Nicolae Feroiu a raportat conducerii faptul că a fost chemat în timpul serviciului de psihologul unității care i-a făcut o evaluare, fiind respins. Polițistul a contestat rezultatul și a fost supus unei testări noi, fiind picat pentru a doua oară. Acesta a ajuns la Ordine Publică în serviciul de patrulare.

Agentul principal Nicolae Feroiu a mers din propria inițiativă la un cabinet specializat din Craiova, unde a fost găsit apt pentru a face parte din serviciul acțiuni speciale SAS.

Nicolae Feroiu are o vechime de 15 ani în structuri ale ministerului, instructor de tir și Judo și multiplu campion al M.A.I la sporturi de contact. Specialitatea agentului este intervenția antiteroristă și acțiuni speciale SAS.

  • Ce acțiuni a întreprins conducerea MAI în vederea soluționării acestui caz?
  • Cine se face vinovat de deficiențele apărute în activitatea IPJ Gorj care au condus la acest caz”

Se arată în interpelarea depusă ministrului de Interne, Lucian Bode, de către Gheorghe Adrian Cătană.


Distribuiți acest articol!

S-ar putea să-ți placă și...