Întâlnire față în față între George Simion și Vlad Voiculescu. Ce a promis ministrul Sănătății?

Copreşedintele AUR, George Simion, s-a întâlnit duminică, 31 ianuarie 2021, cu ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, pentru a discuta ce măsuri urgente pot fi luate după incendiul de la Institutul Național de Boli Infecțioase Prof. Matei Balș, din cauza căruia au murit 7 persoane, conform ultimului bilanţ.

Încă de vineri, ziua fatidică, George Simion a transmis că dacă Voiculescu nu-şi prezintă demisia, va declanşa proteste. Cum ministrul nu a renunţat la mandat, susţinătorii AUR s-au adunat sâmbătă în faţa Ministerului Sănătăţii. Ulterior, cei aproximativ 400 de protestatari s-au îndreptat spre Matei Balş şi au continuat să ceară demisia lui Vlad Voiculescu. Duminică, 8 parlamentari AUR, printre care și George Simion, au mers la Ministerul Sănătății.

George Simion s-a întâlnit cu Vlad Voiculescu

Parlamentarii au încercat să intre în clădire pentru a discuta cu Vlad Voiculescu, dar au fost opriți de jandarmi. În cele din urmă, Simion a purtat o discuţie de o oră cu ministrul Sănătăţii.

„Am vorbit despre nişte termene pentru că Vlad Voiculescu nu a dat nişte termene în conferinţa de presă. Săptămâna viitoare a spus că va da nişte termene faţă de situaţia actuală a spitalelor şi în 14 zile, cum cerem noi, măsuri concrete legate de depolitizarea spitalelor”, a declarat copreşedintele AUR la ieşire.

Totodată, acesta a mai transmis jurnaliştilor că vrea să fie declarată stare de urgenţă cât mai repede. Conducerea AUR a mai cerut şi demisia șefului DSU Raed Arafat.

Sursă text: evz.ro

Sursă foto: