Instanța obligă Facebook să prezinte identități ale contului, IP-uri, carduri, tranzacții, locații, etc

Facebook a fost obligată de o instanță de judecată din România să pună la dispoziție Ip-uri, identitatea conturilor, cardurile de credit folosite, locații și tranzacții în cazul unui deputat atacat pe rețeaua de socializare de pe conturi fake.

Deputatul USR Marius Bodea a dat în judecată rețeaua de socializare Facebook, din cauza unor conturi fake care îl denigrau în campania din timpul alegerilor locale, informează mesajul.ro.

În luna septembrie, Marius Bodea a dat în judecată Facebook, reclamând furtul de identitate și refuzul rețelei de socializare de a șterge conturile create în numele său, obținând la acea vreme înlăturarea temporară a paginii-fantomă „Alături de Marius Bodea”, folosită pentru atacuri murdare la adresa competitorilor USR PLUS în timpul campaniei pentru alegerile locale.

Astăzi, asistăm așadar la o premieră în acest sens, instanța cerând detalii suplimentare despre cine se ascunde în spatele unor astfel de conturi, cu detalii substanțiale.

Marius Bodea: ”Am obținut o nouă victorie împotriva Facebook, care este obligată de judecători să arhiveze toate informațiile privind crearea, administrarea și sponsorizarea paginii false și ale grupului „Alături de Marius Bodea”, precum și ale altor conturi false, astfel:

„1. Identitatea conturilor facebook care administrează pagina „Alături de Marius Bodea”,


2. Identitatea conturilor care au creat și administrează grupul „Alături de Marius Bodea”,


3. Lista de IP-uri de la care aceste conturi s-au conectat în perioada când au fost create pagina și grupul și până la momentul curent,


4. Locațiile din care aceste conturi s-au conectat în perioada când au fost create pagina și grupul și până la momentul curent,


5. Identitatea conturilor care au plătit reclamele,


6. Zilele și orele în care aceste conturi au fost dezactivate și respectiv reactivate,


7. Zilele și orele în care pagina și grupul


au fost dezactivate și respectiv reactivate,


8. Zilele în care aceste conturi au interacționat cu grupul sau pagina,


9. Numele cardurilor de credit sau debit folosite pentru a achiziționa publicitate pentru pagină sau grup, precum și datele și orele la care s-au făcut aceste achiziții,


10. Detaliile complete ale tranzacțiilor efectuate indiferent de modalitatea concretă pentru care a optat plătitorul,


11. Lista completă a tuturor postărilor și comentariilor șterse sau ascunse ale acestor conturi pe grup sau pagină”.

Noua decizie a Instanței vine după ce în luna septembrie am dat în judecată Facebook, reclamând furtul de identitate și refuzul rețelei de socializare de a șterge conturile create în numele meu.

Am obținut atunci înlăturarea temporară a paginii-fantomă „Alături de Marius Bodea”, folosită pentru atacuri murdare la adresa competitorilor USR PLUS în timpul campaniei pentru alegerile locale.

Această reușită este o nouă premieră și demonstrează că nimeni nu mai este la adăpost, azi, dacă finanțează site-uri obscure, pagini-fantomă și conturi false pe rețelele de socializare, cu scopul denigrării altor persoane.

În cazul de față, cei care au recurs la jocuri murdare, în loc să ducă o competiție corectă cu contracandidații, primesc o palmă din partea Justiției. Toate mizeriile aruncate asupra mea, din spatele unor pagini obscure și al altor câteva sute de conturi false, în campania din septembrie, nu sunt decât expresia frustrării unor politicieni lipsiți de moralitate, arată neputință și lașitate.

Niciodată nu mă voi lăsa intimidat de astfel de atacuri murdare și voi apela la Justiție ori de câte ori va fi nevoie. Onestitatea, deschiderea față de oameni și dorința de a lupta pentru binele lor sunt printre atributele ce mă definesc și care îmi dau forța de a merge cu încredere înainte.” – precizează deputatul Marius Bodea.