Instanța a decis: Extremistul maghiar Arus Zsolt Istvan, obligat să plătească daune morale activistului Dan Tanasă

Extremistul maghiar Arus Zsolt Istvan, președintele Fundației Szekler Monitor, este obligat să îi plătească daune morale activistului Dan Tanasă, potrivit unei sentințe definitive a Tribunalul Covasna. Instanța a constatat faptul că Istvan a prelucrat fără drept datele cu caracter personal ale lui Dan Tanasă, jurnalist și luptător neobosit pentru drepturile românilor din Covasna, Harghita și Mureș.

În trecut, Arus Zsolt a sesizat Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) referitor la articolele publicate de Dan Tanasă pe blogul său prin care ar discrimina comunitatea maghiară din România, motiv pentru care CNDC l-a amendat pe Tanasă cu 2000 de lei. De asemenea, Zsolt a mai încercat să desființeze asociația pe care o conduce Dan Tanasă, Asociația Civică pentru Demnitate în Europa (ADEC). Instanța i-a dat întotdeauna dreptate activistului Dan Tanasă, încă o dovadă a faptului că acuzațiile lui Arus Zsolt sunt nefondate. Însă, președintele Fundației Szekler Monitor nu s-a oprit aici, scrie Dan Tanasă pe blogul său:

„Între timp, Arus a publicat pe blogul său mai multe documente care conțin datele mele cu caracter personal, cu scopul de a difuza către terți adresa mea de domiciliu.

Pentru că Arus a refuzat să îndepărteze datele mele cu caracter personal de pe blogul său, l-am acționat în judecată la Judecătoria Sfântu Gheorghe, care mi-a dat câștig de cauză”. Acum extremistul este obligat de instanță să plătească plătească daune morale.

Citiți mai mult aici.