Instagram și Facebook, primul pas spre unificarea aplicațiilor de chat. Schimbarea pe care o vor remarca utilizatorii în perioada următoare

În urmă cu un an, Facebook anunța public planurile sale de a unifica aplicațiile de chat WhatsApp, Messenger și opțiunea de Direct Message a Instagram într-o singură aplicație, iar primii pași au fost făcuți zilele trecute, 

Utilizatorii iOS și Android din SUA primesc pe telefoanele lor un update care îi notifică asupra faptului că pot să le trimită mesaje prietenilor de pe Facebook prin intermediul aplicației Instagram, chiar dacă nu au un cont pe această platformă.

Actualizarea a adus și un nou layout mai colorat și mai prietenos pentru DM, aliniat cu estetica recentă a aplicației Messenger. De asemenea, iconița din colțul din dreapta sus al aplicației a fost înlocuită deja în SUA cu logo-ul Messenger.

Nu se știe exact când va ajunge actualizarea și la utilizatorii din alte piețe, însă este un prim pas interesant pentru o folosire mai rapidă a unora dintre cele mai populare aplicații din lume. Mai ales că toate trei sunt deținute de Facebook, așa că integrarea ar trebui să fie ceva mai fluidă și să se producă fără prea multe obstacole.

__________________________________________________________________________________________________

Urmăriți emisiunile preferate pe protvplus.ro: