ÎNNISIPAREA PLAJELOR ar putea fi FINALIZATĂ până la ÎNCEPEREA sezonului estival 2021

ÎNNISIPAREA PLAJELOR ar putea fi FINALIZATĂ până la ÎNCEPEREA sezonului estival 2021

Proiectul de lăţire a plajelor din zona Mamaia-Năvodari este finalizat în proporţie de 20%, ţinând cont de faptul că lucrările au început pe 13 noiembrie. Până acum, în decursul unei luni şi jumătate, peste 800.000 de m³ de nisip au fost aduşi, din larg, pe litoralul românesc. Lucrările de lăţire a plajelor se desfăşoară conform graficului şi se estimează a fi finalizate până la începerea sezonului estival 2021.

Înnisiparea, finalizată până la începutul sezonului estival 2021

Bogdan Bola, directorul Administraţiei Bazinale de Apă Dobrogea-Litoral, a precizat că, în ciuda problemelor întâlnite pe plajă, totul se desfășoară în grafic. “Începând lucrările pe data de 13 noiembrie, suntem deja la peste 20% din proiectul din zona Mamaia – Năvodari finalizat. Din cele aproximativ 4.3 milioane de m³ de nisip, care se vor așterne pe sectoarele nou înnisipate, deja s-au “așezat” pe litoralul nostru peste 800.000 de m³ de nisip”, a explicat Bola. Potrivit informaţiilor furnizate de către directorul ABADL, atât echipele de pe uscat cât și cele de pe draga absorbant refulantă, care aduce nisipul din largul Mării Negre, muncesc cu motoarele turate la maxim, chiar și în această perioadă. “Totul se desfășoară în grafic, în ciuda problemelor întâlnite pe plajă, așa că ne așteptăm ca, până la începutul sezonului estival 2021, să finalizăm cu succes toată înnisiparea”, a mai declarat Bogdan Bola.

Din primăvară lucrările se mută în zona Eforie şi Agigea

Începând cu primăvara viitoare, lucrările vor fi dematare și în zona Eforie, a stăvilarelor de la Edighiol și Periboina și a plajei din Agigea. “Până în 2023, dacă totul se va desfășura în condiții normale, vom avea plaje noi până în sudul litoralului”, a mai adăugat directorul ABADL. Astfel, va fi stopată eroziunea costieră, fiind aduse beneficii reale turismului constănțean.

VIDEO

Diana MAXIMIUC

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.