Inițiatoarea legii atacată de Guvern pentru că „discrimineaza” pedofilii: De la MJ spuneau că violul nu poate fi mai grav decât omorul

Deputatul Oana Bizgan, inițiatoarea legii pentru mărirea pedepselor pentru pedofili și violatori, a criticat decizia Guvernului Orban de a ataca legea la Curtea Constituțională pe motiv că ar discrimina pedofilii și violatorii. Ea spune că a avut multe consultări cu Ministerul Justiției pe această temă și că forma legii a fost agreată cu reprezentanții ministerului.

„Una dintre cele mai importante lecții din acest mandat a fost asta: nu contează numele partidului, ci contează oamenii din interior cu care lucrezi. În partide și în administrația publică există oameni onești, care vor să miște lucrurile, dar ˝orice grădină are uscăciuni˝.

Desigur, importanți sunt atât liderul, cât și oamenii în care alege să își pună încrederea. Pentru că ei vor dicta mersul drumurilor. Și vedem asta la toate partidele, noi sau vechi. Nu știu exact în ce oameni alege domnul Orban să își pună încrederea, pe unii dintre ei îi apreciez și îi stimez, dar cu siguranță și dumnealui știe că PNL nu își permite o bilă neagră de la popor, mai ales că urmează două runde electorale extrem de importante.

Dar fiecare lider este răspunzător și pentru ˝uscăciunile˝ din ogradă. Inclusiv pentru această decizie. Să ataci la CCR o lege care ridică pedepsele minime pentru prădătorii sexuali ridică multe semne de întrebare.

 » Citește tot articolul pe www.digi24.ro