Inițiativa „Ghiozdănelul de AUR”, în sectorul 2. Adrian Axinia, deputat AUR: Este modul nostru de a ne arăta sprijinul pentru învățământul românesc

Astăzi a fost prima zi de școală – pentru mulți copii începutul noului an școlar nu este un motiv de bucurie deoarece puțini sunt aceia care au venit la școală echipați corespunzător. Un sondaj dat publicități de Bestjobs relevă faptul că 70% dintre părinți întâmpină dificultăți în a cumpăra rechizite pentru copii, din cauza presiunilor financiare.

În acest context, acțiunea inițiată de alianța pentru Unirea Românilor vine în sprijinul familiilor cu posibilități financiare reduse – astfel, 20 de mii de ghiozdane complet echipate vor ajunge la copiii din toată țara.

Deputatul AUR Adrian Axinia a participat astăzi la festivitatea de deschidere a noului an școlar în București – mai mulți elevi din Sectorul 2 al Capitalei au primit ghiozdane și rechizite școlare.

„Continuăm operațiunea Ghiozdănelul pe care am început o pe 5 septembrie. Este modul nostru de a ne arăta sprijinul pentru învățământul românesc. Încercăm să ajutăm copilașii din mediile defavorizate să meargă relaxați în prima zi de școală. Bineînțeles, pârghiile adevărate stau la guvernanții, care, după doi ani de guvernare cu o majoritate copleșitoare, nu au reușit să schimbe nimic în învățământul românesc. Și suntem, din punct de vedere al competențelor digitale sau al punctajelor internaționale, pe ultimul loc. Noi prioritizăm educația românească în programul nostru de guvernare.

Este esențial ca poporul român și copiii să aibă parte de o educație publică de calitate. Din păcate, foarte mulți apelează la învățământul privat. Noi vrem să schimbăm acest lucru. Vrem ca dascălii să primească respectul cuvenit, să vină cu drag și să transmită din meseria lor cu drag către către copiii noștri din România”, a declarat Axinia.