Iniţiativa cetăţenească Fără penali în funcţii publice intră la vot în Camera Deputaților

Camera Deputaţilor urmează să dezbată şi să voteze, marţi, iniţiativa cetăţenească „Fără penali în funcţii publice”, la propunerea PSD.

„La începutul sesiunii extraordinare s-a găsit pe ordinea de zi proiectul ‘Fără penali în funcţii publice’. Pentru că sesiunea se încheie mâine, pentru a nu muta dezbaterile pentru sesiunea următoare, eu v-aş propune ca membrii Comisiei juridice să se reunească şi până la finalul zilei să dăm şi un vot şi să trecem de Camera Deputaţilor iniţiativa care interzice celor condamnaţi să candideze în alegeri”, a propus liderul deputaţilor PSD, Alfred Simonis, potrivit Agerpres.

Liderul deputaţilor PNL, Florin Roman, a afirmat că liberalii susţin această propunere.

„Grupul PNL susţine dezbaterea şi votul pe această iniţiativă cetăţenească în speranţa că va rămâne o iniţiativă cetăţenească şi nu va fi transformată politic. Deja am văzut o cuplare cu o propunere de organizare a unui referendum împreună cu localele. (…) 5 milioane cetăţeni, nu doar 900.000 au votat referendumul organizat de preşedintele Klaus Iohannis. Iniţiativa cetăţenească trebuie discutată în paralel cu cele două proiecte de lege depuse după referendum. (…) PNL va vota această iniţiativa cetăţenească şi vom discuta şi celelalte două proiecte depuse în Parlament”, a susţinut Roman.

 » Citește tot articolul pe www.digi24.ro