Indiferent de reacțiile pozitive sau negative, AUR în Republica Moldova trebuie să facă o campanie electorală ca la carte, așa cum a făcut în România

Domnul Eugen Popescu, directorul Centrului Român de Studii și Strategii, a fost invitat la emisiunea Focus prezentată de Olivia Bulboacă pentru a discuta despre decizia partidului AUR de a candida la alegerile din Republica Moldova. Urmăriți emisiunea integral pe Facebook.

George Simion a anunțat participarea partidului AUR la alegerile parlamentare de la Chișinău cu aceeași siglă și denumire. Este pentru prima oară în istoria celor două state, când un partid există pe ambele maluri ale Prutului.

Domnul Eugen Popescu vorbește despre această situație:
„Este un anunț istoric pentru că este pentru prima dată când un partid politic cu aceeași siglă și aceeași denumire participă la alegeri și în cel de-al doilea stat românesc. Cred că este o schimbare de paradigmă în politica de dincolo de Prut, și este un partid care își va asuma pe deplin dezideratul Reunirii Republicii Moldova cu România. Sunt perspective foarte puternice ca partidul AUR să intre în Parlamentul de la Chișinău cu un scor cât mai bun și să reunească toată suflarea românească de dincolo de Prut.

Orice reacție de la Chișinău cu privire la această acțiune a partidului AUR este dată de un factor geopolitic care influențează politica de la Chișinău și cred că indiferent de reacțiile pozitive sau negative, AUR trebuie să își urmeze cursul anunțat deja, de o campania electorală făcută ca la carte, așa cum s-a făcut și aici în România.”

Domnul Eugen Popescu vorbește despre declarația ministrului Educației cu privire la studenții nevaccinați și obligarea acestora de a purta combinezon pe toată durata cursurilor.


„Domnul Cîmpeanu părea un om normal, dar se pare că directivele primite de la structuri internaționaliste și globaliste au facut ca și ministrul Educației să cadă în această extremă, denumită segregarea populației . Este o declarație cu iz nazist și pare că acest lucru vrea domnul Cîmpeanu, să separe studenții și să îi aducă pe unii împotriva celorlalți. Mi se pare o declarația absolut condamnabilă și sper ca tânăra generație de studenți din România să se trezească din amorțeală.

Nu poți să vi și să spui că cel care s-a vaccinat are prioritate la cămin față de studentul nevaccinat în momentul în care pe toate prospectele acestor vaccinuri scrie clar că sunt experimentale. Într-o țară europeană și democratică, acest ministru ar trebui să își dea demisia după o astfel de declarație și să ia calea fostului ministru Vlad Voiculescu.”

Urmăriți emisiunea integral pe Facebook prin link-ul de mai jos.