Incendiu puternic şi explozii la o hală dezafectată din sectorul 1. A fost emis mesaj RO-Alert

Un incendiu cu degajări mari de fum a izbucnit, luni seară, în sectorul 1 al Capitalei, în zona podului Constanţa, la o hală dezafectată, informează News.ro. La faţa locului intervin 15 autospeciale de stingere, anunţă ISU Bucureşti Ilfov.

UPDATE ora 21:20. Incendiul a fost localizat, transmite ISU. „Datorită necesităţii unui volum considerabil de apă s-a suplimentat dispozitivul cu încă cinci autospeciale de stingere. În total au fost alertate 15 autospeciale de stingere cu apă şi spumă. În momentul de faţă incendiul de pe strada Spicului este localizat”, a transmis ISU Bucureşti Ilfov. Sursa citată a precizat că până în momentul de faţă nu a fost identificate victime. Primarul Sectorului 1 anunţă că „persoanele care locuiesc în aproprierea zonei afectate care au nevoie de sprijin sau cazare pot suna la Serviciul Urgenţe din cadrul DGASPC Sector 1- 0734.454.543”.

Ştirea iniţială. ISU Bucureşti Ilfov a precizat că incendiul se manifestă la o hală dezafectată pe strada Spicului, din sectorul 1 al municipiului Bucureşti. Potrivit ISU Bucureşti Ilfov, la faţa locului intervin 10 autospeciale, după ce iniţial au fost trimise trei autospeciale de stingere. Martorii spun că au auzit bubuituri, ca şi cum ar fi fost explozii, notează Spotmedia.

„Datorită suprafeţei mari pe care se manifestă incendiul dispozitivul a fost suplimentat cu încă şapte autospeciale de stingere”, a transmis ISU Bucureşti Ilfov. Conform sursei citate, la sosirea primelor echipaje de intervenţie ardea la nivelul acoperişului pe o suprafaţă de aproximativ 650 metri pătraţi.

De asemenea, au fost alertate o autoscară de intervenţie şi salvare la înălţime şi o ambulanţă SMURD. Pentru informarea şi avertizarea populatiei din zona a fost remis un mesaj prin sistemul RO-Alert. „Incendiu major cu degajări mari de fum produs pe strada Spicului. Ocoliţi/evitaţi zona. Lăsaţi libere căile de acces pentru forţele de intervenţie. Respectaţi recomandările dispuse de autorităţi”. Este al doilea incendiu izbucnit în Capitală, după ce izolaţia unei clădiri aflate în construcţie, în sectorul 1 din Bucureşti, a luat foc.