Încă două săptămâni de restricții la Aeroportul Chișinău

Încă două săptămâni de restricții la Aeroportul Chișinău, pe fondul repetatelor amenințări cu bombă din ultima perioadă.

Restricții la Aeroportul Chișinău

Persoanele care așteaptă sau conduc pasageri la Aeroportul Internațional Chișinău nu vor putea să intre în clădire pentru încă cel puțin două săptămâni.

Măsura prin care accesul însoțitorilor va fi limitat până la sfârșitul lunii a fost prelungită de conducerea Aeroportului Chișinău, de comun acord cu Poliția de Frontieră și Autoritatea Aviației Civile din Republica Moldova.

Restricția accesului la terminalul Aeroportului Internațional Chișinău a fost prelungită cu încă 14 zile calendaristice, potrivit serviciului de presă al instituției.

Decizia de interzicere a accesului însoțitorilor a fost luată „pentru a asigura confort optim, liniște sufletească și siguranță tuturor călătorilor”, se mai arată în comunicat.
Cine poate intra în aeroport

Accesul în terminalul aeroportului a fost permis, de la 1 mai 2024, doar pasagerilor cu bilet și document de călătorie, angajaților cu permis și membrilor echipajului aeronavei. Măsura a fost stabilită inițial până pe 16 mai.

Pasagerii sunt sfătuiți să sosească cu cel puțin trei ore înainte de ora programată pentru plecarea zborului, pentru a ajuta autoritățile responsabile să reglementeze fluxul de călători și să prevină aglomerația în fața aeroportului, a mai spus administrația de la Aeroportul Chișinău.

Aeroportul Chișinău, ținta a numeroase alarme false cu bombă

Reamintim că Aeroportul Chișinău a fost ținta a numeroase alarme false de atentate cu bombă, dar și a unor scene sângeroase. Cel mai recent incident a avut loc pe 21 aprilie, când s-a dat o alertă cu bombă într-un avion care făcea legătura dintre Londra și Chișinău. Atunci a fost inițiat Planul roșu de intervenții la aeroport, iar aeronava a aterizat la Iași.

Alerta cu bombă din 21 aprilie venea la doar o zi după o alta, petrecută pe 20 aprilie, și care, din fericire, s-a dovedit tot falsă. Atunci, toți pasagerii din aeroport au fost evacuați, iar la fața locului s-au deplasat mai multe echipaje de poliție și forțe de intervenție.

Dar cea mai complicată situație a fost în anul 2022, când pe Aeroportul Internațional din capitala Moldovei au fost zece astfel de alerte, pe 15 august 2022. În aceeași zi au fost vizate de asemenea telefoane mai multe instituții, spitale și centre comerciale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *