În urma repetatelor abuzuri sexuale, la Liceul Titulescu se montează camere de supraveghere

Conducerea Școlii Gimnaziale Nicolae Titulescu va monta sisteme de supraveghere video, după repetate abuzuri sexuale care s-au consumat în incinta unității de învățământ.

Consiliul de administraţie al Şcolii Gimnaziale „Nicolae Titulescu”, unitate de învăţământ unde un băiat ar fi fost abuzat sexual, a aprobat vineri un plan de măsuri, printre care instalarea mai multor camere de supraveghere şi îmbunătăţirea serviciului pe şcoală.

Potrivit directorului unităţii de învăţământ, Zamfira Cristina, s-a decis „îmbunătăţirea serviciului” pe şcoală prin respectarea prevederilor legale în vigoare, prin mărirea efectivului de profesori de serviciu, iar de săptămâna viitoare vor fi montate mai multe camere de supraveghere în şcoală.

„Planul de măsuri prezentat va fi transpus într-un grafic ce va cuprinde termene şi responsabili desemnaţi. Cât de repede. Unele se vor aplica urgent, cum ar fi monitoarele – în cursul săptămânii viitoare, chiar la începutul săptămânii ne vom ocupa de acest lucru. Vor fi instalate pe holurile şcolii, va fi extinsă reţeaua de camere supraveghere câte va fi necesar. Noi facem solicitare şi la primărie să se facă o verificare să avem o rază de vizualizare cât mai mare, să cuprindem tot ceea ce se poate, astfel încât copiii să fie într-o permanentă supraveghere”, a declarat vineri directorul, după şedinţa Consiliului de Administraţie.

În ceea ce priveşte banii necesari, Zamfira Cristina a spus că există „promisiuni din partea primăriei”.

„Avem promisiuni din partea primăriei. Ni s-a spus că au fost acordate fonduri, dar să avem un pic de răbdare să se urmeze toţi paşii”, a mai afirmat directorul unităţii de învăţământ.