Externe

În timp ce România s-a blocat la PNRR, Belgia anunță un mega proiect eolian în apele norvegiene ale Mării Nordului

Distribuiți acest articol!

Grupul energetic Equinor a anunţat că lucrează împreună cu RWE Renewables şi Hydro REIN la un proiect eolian offshore de dimensiuni mari în apele norvegiene ale Mării Nordului. Cel mai mare acţionar al Equinor, cunoscut anterior sub numele de Statoil, este statul norvegian.

Un jucător semnificativ în industria petrolului şi gazelor, grupul a căutat, de asemenea, să îşi diversifice portofoliul pentru a include surse regenerabile. Printre altele, Equinor este un susţinător cheie al parcului eolian Dogger Bank, un proiect eolian major în largul coastelor din nord-estul Angliei.

În iunie 2020, autorităţile norvegiene au deschis două zone în Marea Nordului – Sørlige Nordsjø II şi o alta numită Utsira Nord – pentru dezvoltarea surselor regenerabile de energie offshore.

În practică, acest lucru permite părţilor interesate să prezinte cereri de licenţă pentru proiecte de energie regenerabilă.

Deschiderea a intrat în vigoare la 1 ianuarie 2021.

Împreună, Sørlige Nordsjø II şi Utsira Nord ”permit dezvoltarea” a 4.500 de megawaţi de energie eoliană, potrivit guvernului norvegian.

Distribuiți acest articol!

S-ar putea să-ți placă și...