Actualitate

În timp ce Klaus Iohannis sărbătorește oprirea pandemiei în România, liderii UE se pregătesc pentru un posibil val al pandemiei

Iohanis discută de climă cât timp prietenii lui taie codrii Bucovinei
Distribuiți acest articol!

Cancelarul german Angela Merkel a avertizat că Europa este „pe o gheață subțire”, pe măsură ce varianta Delta a Covid se răspândește pe continent. În acest timp, în care liderii UE sunt profund îngrijorați de noua tulpină, președintele României, Klaus Iohannis, a anunțat, jos, că țara noastră a oprit pandemia.

Andrea Ammon, directorul Centrului European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (ECDC), a declarat miercuri că răspândirea variantei Delta a arătat importanța accelerării vaccinărilor în Europa, întrucât „datele preliminare arată că poate infecta și persoanele care au primit o singură doză din vaccinurile disponibile în prezent”. Două doze au oferit o „protecție ridicată” împotriva variantei Delta (B.1.617.2), a adăugat ea. Delta, identificată pentru prima dată în India, reprezintă acum aproape toate noile infecții din Marea Britanie.

Deși cazurile din Franța au scăzut, Delta provoacă îngrijorare într-o zonă din sud-vestul țării.

Joi, premierul Jean Castex și ministrul sănătății din țară au vizitat Les Landes, unde varianta reprezintă 70% din infecții.

Castex a descris situația din Les Landes ca fiind „dificilă, dar nu catastrofală”, înainte de a sublinia importanța testării și vaccinărilor.

Joi, Rusia a înregistrat peste 20.000 de cazuri noi și 569 de decese – cele mai mari cifre din ianuarie.

În Moscova – care a înregistrat cel mai mare număr de decese zilnice de când a început pandemia – varianta Delta este responsabilă pentru 90% din noile infecții, potrivit primarului orașului.

Portugalia a anunțat noi restricții pentru regiunea Lisabona și alte două zone din cauza numărului crescut de cazuri.

Regulile includ o interdicție de călătorie în weekend pentru zona Lisabonei, rezidenților fiind permis doar să plece pentru călătorii esențiale. Planurile de reducere a restricțiilor în alte părți ale țării au fost, de asemenea, abandonate.


Distribuiți acest articol!

S-ar putea să-ți placă și...