În Plopilor, prețul a revenit la media din anul trecut/Florești, pentru a 4-a lună consecutiv prețuri peste 1.000 de euro/mp

Mijlocul toamnei 2021 a venit cu o scădere ușoară de prețuri de până la -0,9% la apartamentele de vânzare din Cluj. Punctual pe diverse zone însă, s-au înregistrat scăderi de până în -5,16% și salturi majore de prețuri de până la +17,62%.
Scăderile de prețuri se datorează în principal volumului mai scăzut de tranzacții din această perioadă de după vârful de sezon imobiliar care tocmai s-a încheiat odată cu revenirea studenților la studii. 

Față de nivelul de prețuri din octombrie 2020, indicele Blitz, prețul mediu pe mp la apartamentele de vânzare, e mai scăzut cu -7,15%, prețurile au fluctuat de-a lungul ultimelor 12 luni de la  1.538 Euro pe mp, cât era indicele Blitz în octombrie 2020, la valoarea de 1.441 Euro pe mp cât a fost indicele Blitz în luna octombrie 2021. 

Trendul general este așadar de ușoară scădere, după creșterile impetuoase de la început de an, ceea ce reprezintă fluctuații ale unei piețe în revenire odată cu intrarea în ”normalitate”. 

Majorări de prețuri la apartamentele de vânzare

Pe segmentul apartamentelor de vânzare în Cluj, indicele Blitz pe Cluj a avut o scădere de -0,9% la nivelul municipiului Cluj-Napoca,  ajungând la nivelul de 1.428 Euro pe mp.  Față de luna septembrie, când se constata o creștere a prețurilor cu +0,98% %, pe fondul unei cereri mai scăzute de tranzacționare din partea clienților cumpărători, prețurile au scăzut pe total, dar au și fluctuat galopant în diverse cartiere din Cluj până la +17,62%. Astfel, cele mai mari creșteri au fost înregistrate în cartierele: 

În Plopilor, prețul a revenit la media din anul trecut, sărind peste plafonul de 2.000 de Euro pe mp, de la 1.822 Euro la 2.143 Euro pe mp, reprezentând o creștere cu +17,62%.

În Grigorescu,

 » Aflați mai multe informații aici.