În Hunedoara localnicii preferă să stea acasă decât să taie iarba pe un salariu de 1580 de lei: „E grea munca. Ajutorul social vine fără ea”

Salariul oferit lucrătorilor sezonieri pentru îngrijirea zonelor verzi din Hunedoara nu i-a tentat pe localnicii aflaţi în căutarea unui loc de muncă.

Firma de salubritate din subordinea primăriei Hunedoara caută muncitori sezonieri la cositul zonelor verzi, însă anunţurile de angajare publicate în ultimele zile pe reţelele sociale nu au avut efectul sperat. Nimeni nu s-a prezentat încă la interviurile de angajare, deşi condiţiile pentru locurile de muncă sezoniere (contract individual de opt ore pe zi, pe durata de trei luni) erau minime: candidaţii trebuiau să ştie să mânuiască trimmerul (unealta de cosit).

Mai mult, unii dintre localnici s-au arătat revoltaţi de oferta societăţii: un salariu lunar brut de 2.650 de lei, bonuri de masă şi transport gratuit la locul de muncă. Oamenii şi-au exprimat nemulţumirile pe reţelele sociale: „E o muncă grea, prost plătită, nu au sporuri de periculozitate şi zgomot. Angajaţii lucrează în asemenea condiţii şi salariul de mizerie”, scrie Ana, informeaza Adevarul.

„Să se jure că dă 26, în mână, şi eu vin acasă şi depun actele”, scrie Marius. „A se specifica: transport în remorca tractorului”, scrie Călin.

„E grea munca. Ajutorul social vine fără muncă”, a comentat Vava. „Păi din 2.650 de lei brut îţi ia statul 40-45 la sută şi cu cât mai rămâi. De ce nu faceţi salariul 2.650 lei net sau chiar 3.000 de lei, că s-au scumpit toate. Ce să facă omul cu 1.500 de lei sau cât vine?”, scrie Alex.

„Dacă nici aici nu mai aveţi oameni, e grav nenică. Şi mai aveţi şi pretenţii, dar nu-i nimic că puteţi să începeţi să angajaţi din India, Pakistan, Indonezia”, a scris un alt hunedorean.

În Hunedoara, municipiul cu cea mai mare suprafaţă de zone verzi din judeţ, circa 30 de muncitori ai societăţii de salubrizare se ocupă de întreţinerea acestor locuri.