Imagini impresionante oferite de unioniști la Iași, de Ziua Unirii

Imagini impresionante oferite de unioniști la Iași. Militanții pentru unirea Basarabiei cu România au fost în centrul capitalei Moldovei pentru a sărbători dubla alegere a lui Alexandru Ioan Cuza și nașterea statului român modern.

Au fost prezenți români din toată țara și din Basarabia. Mii de patrioți au purtat steaguri tricolore și au strigat unire.

„Basarabia e România și nu trebuie să uităm acest lucru. Pe 24 ianuarie 1859 strămoșii au pornit pe un drum greu, plin de obstacole, dar nu l-au abandonat niciodată indiferent de greutăți.

Au trecut prin războaie, ocupații, deportări, ne-a fost distrusă elita intelectuală, au trecut prin foamete și cu multe alte greutăți, însă niciodată nu au abandonat lupta.

Astăzi este mai ușor decât oricând, nu trebuie să uităm de cei peste trei milioane de români de dincolo de Prut. Trebuie să îia ducem și acest lucru se poate face pașnic, prin voința românilor de pe cele două maluri de Prut.

Sunt aici mii de oameni care strigă unire și politicienii se fac că nu îi observă. Avem nevoie de un suflu nou, de oameni care să fie apți să facă unirea” a declarat Ariadna Cîrligeanu, președintele P.U. Acțiunea 2012.