Actualitate

IMAGINI: Cum va arăta noul pavilion de 40 de milioane de euro de la Infecţioase

IMAGINI: Cum va arăta noul pavilion de 40 de milioane de euro de la Infecţioase
Distribuiți acest articol!

Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Sfânta Parascheva va avea un nou pavilion destinat bolnavilor. Este vorba despre Pavilionul 8. Acesta va fi compus din două tronsoane: A şi B. Tronsonul A va fi format din subsol, demisol, parter, trei etaje şi va fi conectat cu tronsonul B destinat pacienţilor HIV/ SIDA.

În cadrul tronsonului A se vor regăşi două bazine de apă (rezervă strategică a spitalului şi cel folosit în caz de incediu), centrala termică, spalătoria, laboratoare ultraperformante de radiologie şi analize medicale. Parterul va cuprinde un compartiment primire urgenţe, iar la etajul I va funcţiona o secţie ATI compusă din 20 paturi.

„Pacienţii îngrijiţi aici, vor beneficia de îngrijire de specialitate în cadrul unor rezerve individuale cu circuite epidemiologice riguros trasate, filtru pentru echiparea-dezechiparea personalului medical la admisia şi ieşirea din rezervele pacienţilor şi care se va face pe căi de admisie separate. Fiecare rezervă va avea uşa de admisie şi ieşire dotată cu filtru. Materialele infecţioase vor fi debarasate ,direct, din spaţiul de îngrijire a pacienţilor, printr-un sistem de tuburi, în zona subsolului. Vor există zone special amenajate destinate aparţinătorilor, personalului medical şi recuperării post-terapie. Etajele 2 şi 3 vor fi destinate pacienţilor cu patologie infecto-contagioasă. Tronsonul B, de capacitate mai mică va fi destinat pacienţilor HIV/ SIDA. Întreg pavilionul va fi independent din punct de vedere al utilităţilor în relaţie cu spitalul. Acest proiect, va schimbă total imaginea spitalului, îmbunătăţind major capacitatea de îngrijire a pacienţilor ridicându-o la nivel european din toate punctele de vedere“, a declarat dr. Florin Roşu, managerul Spitalului de Boli Infecţioase.

Valoarea proiectului se ridică la 40 milioane de euro,

 » Aflați mai multe informații aici.


Distribuiți acest articol!

S-ar putea să-ți placă și...