Imagini cu judecătoarea din Suceava, arestată pentru favorizarea traficanților, filmată când se droga dintr-o farfurie

Judecătoarea Ana Maria Chirilă, din Suceava, arestată preventiv pentru că ar fi ajutat traficanţii de droguri să scape de percheziţii şi dosare, a fost filmată în timp ce se droga dintr-o farfurie.

Ana Maria Chirilă, judecătoare din 2015, preşedinte de complet la Secţia Penală a Tribunalului Suceava, a fost filmată în timp ce priza cocaină direct dintr-o farfurie, la masă, cu o lejeritate care lasă de înţeles că nu e prima dată când face acest lucru.

Judecătoarea se droga direct din farfurie Captură video Antena 3 CNN

În casă, se mai văd şi alţi indivizi cu care magistratul discută. Surse din anchetă spun că judecătoarea ar fi consumat droguri chiar şi în prezenţa copiilor, minori, iar casa era pusă la dispoziţia traficanţilor care doreau să folosească în linişte substanţe interzise, conform Antena 3 CNN.

Judecătoarea se droga direct din farfurie Captură video Antena 3 CNN

Ana Maria Chirilă este acuzată de folosirea, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii şi favorizarea făptuitorului.

„În perioada 11–14 noiembrie 2022, în baza prerogativelor specifice funcţiei de judecător pe care o exercita, a luat cunoştinţă de informaţii nepublice privind actele de urmărire penală şi măsurile dispuse într-un dosar DIICOT– Serviciul teritorial Suceava (dosar aflat la urmărire penală), privind percheziţiile domiciliare ce urmau a fi efectuate (numărul mandatelor de percheziţie solicitate de organele de urmărire penală, locaţiile pentru care s-au solicitat autorizaţii, principalele persoane vizate de aceste măsuri). Potrivit rechizitoriului, inculpata – înainte de punerea în aplicare a mandatelor de percheziţie – a pus aceste informaţii la dispoziţia inculpatului de la punctul III şi, prin intermediul acestuia, la dispoziţia inculpatului de la punctul II”, au stabilit anchetatorii.

Ei au menţionat că în acest mod, informaţiile au ajuns şi la alte persoane interesate, urmărind, pe de o parte, obţinerea unor foloase necuvenite, pentru alţii, din valorificarea informaţiilor, iar pe de altă parte, asigurarea unei protecţii în faţa legii pentru una dintre persoanele trimise în judecată în vederea înlăturării probelor cu privire la care exista posibilitatea identificării şi care ar fi fost apte a conduce la acuzarea acestuia.

Infractorii aflau de la judecătoare când erau filați

Ana Maria Chirilă va fi judecată şi pentru o altă faptă de folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii şi favorizarea făptuitorului.