Ilie Coleșa (AUR) acuză Guvernul de lipsă de transparență: Măsurile fiscale antinaționale nu sunt publice

Deputat AUR Ilie Coleșa acuză Guvernul Ciolacu de lipsă de transparență: măsurile fiscale antinaționale ce urmează să fie trecute prin Parlament nu sunt publicate nici pe site-ul Guvernului și nici pe cel al Ministerului de Finanțe. În cadrul unei conferințe a partidului Alianța pentru Unirea Românilor, Coleșa a reiterat faptul că AUR se opune modificărilor fiscale, care vor îngropa economia românească.

Deputatul a mai spus că, în buna tradiție instituită de PSD și PNL, cel mai probabil, măsurile fiscale vor trece prin cele două camere ale Parlamentului pe repede înainte.

„Noi vom fi pregătiți cu amendamentele pe care noi deja le avem depuse prin diferite inițiative legislative. Aș dori să punctez că nu vom fi de acord cu nici o creștere de TVA, cu nicio modificare a pragului pentru IMM-uri”. Ilie Coleșa a afirmat că există, totuși, un aspect pozitiv în ceea ce privește acest pachet de măsuri, și anume taxă de solidaritate sau „taxă de 1% pe cifra de afaceri pe care marii contribuabili ar trebui să o plătească, pentru că ceea ce fac ei este o evaziune fiscală cu acte în regulă.

Avem o inițiativă legislativă în acest sens – Pl-x 261/2023 de taxare cu 1 la sută pe cifra de afaceri a marilor companii, ci care PSD se laudă acum, dar care este blocată în comisii”.

În încheiere, Ilie Coleșa a reamintit faptul că de la intrarea în Parlament, AUR a depus numeroase inițiative legislative al căror principal obiectiv este de a crea un mediu fiscal prielnic dezvoltării economice și de a reduce deficitul bugetar.

„AUR se opune și va amenda orice mărire de taxe și impozite pentru IMM-uri și pentru alte sectoare vulnerabile și se opune eliminării facilităților fiscale pentru sectorul de construcții, agricultură și IT”.