Ies la iveală neregulile din căsnicia fondatorului Microsoft

Când Melinda French Gates a decis să pună capăt căsătoriei sale de 27 de ani, soțul ei era cunoscut la nivel mondial ca pionier al software-ului, miliardar și filantrop de frunte. Bill Gates și-a dezvoltat, de asemenea, o reputație pentru conduita îndoielnică în medii legate de muncă. Aceasta atrage un nou control pe fondul destrămării unuia dintre cele mai bogate și mai puternice cupluri din lume.

În 2018, doamna French Gates nu a fost mulțumită de modul în care soțul ei a tratat o cerere de hărțuire sexuală nedivulgată anterior împotriva managerului său financiar de lungă durată. După ce Bill Gates s-a mutat pentru a soluționa problema în mod confidențial, doamna French Gates a insistat asupra unei anchete externe. Managerul financiar, Michael Larson, a rămas la locul de muncă.

În 2019, consiliul de administrație al Microsoft, a deschis o anchetă asupra unuia dintre aceste cazuri după ce a fost notificat că „a căutat să inițieze o relație intimă cu un angajat al companiei în anul 2000”, Frank X. Shaw. Consiliul a angajat o firmă de avocatură pentru a investiga. Anul următor, Bill Gates a renunțat la consiliul Microsoft.

Doamna French Gates și-a exprimat disconfortul față de faptul că soțul ei a petrecut timp cu infractorul sexual, iar Bill Gates a continuat să facă acest lucru, potrivit persoanelor care au fost informate despre întâlnirile cu cei doi bărbați.

În octombrie 2019, când relația dintre Bill Gates și domnul Epstein a izbucnit în viziunea publică, doamna French Gates a fost nefericită. Ea a angajat avocați în divorț, punând în mișcare un proces care a culminat în această lună cu anunțul că căsătoria lor se încheie.