ICCJ a stabilit: Udrea va executa pedeapsa de șase ani din Gala Bute în pușcărie

Fostul ministru Elena Udrea va executa după gratii pedeapsa definitivă de șase ani de închisoare cu executare, după ce judecătorii ICCJ au respins ca nefondată contestația acesteia la executare.

Decizia de marți nu este definitivă și poate fi atacată la un complet ierarhic superior de la aceeași instanță.

„Respinge, ca nefondată, contestaţia la executare formulată de contestatoarea Udrea Elena Gabriela împotriva sentinţei penale nr.181 din data de 28.03.2017 pronunţată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Secţia Penală în dosarul nr. 1532/1/2015, definitivă prin decizia penală nr.93 din data de 05.06.2018 pronunţată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Completul de 5 judecători în dosarul nr. 2303/1/2017.

Obligă contestatoarea la plata sumei de 200 lei cu titlu de cheltuieli judiciare către stat. Onorariul parţial cuvenit apărătorului desemnat din oficiu, în cuantum de 79 lei, rămâne în sarcina statului. Cu drept de contestaţie în termen de 3 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 01 noiembrie 2022”, se arată în decizia de marți a ICCJ.

Magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție au respins de asemenea, luni, recursul în casație formulat de fostul ministru Elena Udrea, în dosarul Gala Bute.

Instanța Supremă a respins ca ca nefondate, recursurile în casaţie formulate de Elena Gabriela Udrea și Rudel Obreja, ambii condamnați, împotriva deciziei penale nr. 93 din data de 5 iunie 2018, pronunţată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Completul de 5 Judecători, în dosarul „Gala Bute”.

Instanța obligă recurenţii condamnaţi la plata sumei de câte 500 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare către stat.

Decizia de luni este definitivă.