Huiduieli la Iaşi în timpul discursurilor ţinute de Nicolae Ciucă şi Marcel Ciolacu. Mulțimea a strigat revoltată: „Hoţii, Hoţii!” și „Ciucă, plagiatorul!”

Discursurile ținute de premierul Nicolae Ciucă şi preşedintele Camerei Deputaţilor, liderul PSD Marcel Ciolacu au fost acoperite de fluierături. Premierul și oficialii locali nu au mai respectat tradiția și au evitat momentul dansului în Hora Unirii.

Peste 7.000 de persoane au venit în Piaţa Unirii din Iaşi pentru a participa la manifestările organizate cu prilejul celebrării Unirii Principatelor Române. Printre ei s-au aflat si membri ai organizațiilor civice dar și simpatizanți AUR, pentru că Alianța a organizat un protest. S-au auzit fluierături și strigăte ca „Hoții”. Cei doi lideri au făcut însă apel la unitate.cei din urmă au avut și dispute cu jandarmii.

Ambele tabere au fluierat și huiduit discursurile ținute de Premierul Nicolae Ciucă şi preşedintele Camerei Deputaţilor, liderul PSD Marcel Ciolacu.Membrii organizaţiilor civice reproşează lipsa investiţiilor pentru Moldova. Unii participanţi au început să scandeze: Hoţii, Hoţii!, iar din alte părţi ale Pieţei Unirii s-au auzit „Ciucă, plagiatorul!”, conform RFI.ro

Ceremonii pentru celebrarea Zilei Unirii Principatelor Romane au avut loc și la București. Preşedintele Klaus Iohannis a declarat în discursul susţinut la Monumentul „Mormântul Ostaşului Necunoscut” din Parcul Carol I, că România a dovedit mereu că este un stat puternic, mai ales atunci când clasa politică, instituţiile publice şi cetăţenii au acţionat împreună, punând pe primul loc binele comun iar acum, poate mai mult ca oricând, este important să ne concentrăm pe lucrurile care ne apropie, călăuziţi de spiritul unităţii naţionale.

SURSĂ observator.ro