Halep își flutură victoria pe Instagram: Simona a explicat, pe larg, ce a câștigat la TAS

Simona Halep (32 de ani) a primit abia aseară confirmarea reducerii suspendării ei pentru dopaj, de la 4 ani la 9 luni, însă, foarte probabil, avea semnale clare în acest sens, după cum Adevărul a explicat aici.

Potrivit avocatului Bogdan Stoica la Digi Sport, în momentul aflării verdictului oficial de la TAS, „Simo“ a reacționat printr-un strigăt de bucurie. Și a fost vizibil emoționată. Ceea ce reiese și din postarea pe care a făcut-o pe contul ei de Instagram, la câteva ore după decizia venită de la Lausanne.


Ce a scris Simona Halep?

*Ziua de azi marchează un moment crucial, întrucât tribunalul și-a anunțat verdictul, confirmând poziția mea și clarificând lucrurile. Cu o decizie unanimă, tribunalul m-a exonerat de:

1- orice abatere legată de acuzaţii de dopaj sangvin.

2- a fost determinat, în unanimitate, că incidentul nefericit cu testul pozitiv la Roxadustat a rezultat din contaminarea accidentală a suplimentului, ceea ce a condus la o sancţiune redusă la nouă luni.

3- În plus, tribunalul a solicitat ITIA să mă despăgubească cu 20.000 de franci elveţieni.

*În această călătorie provocatoare, credinţa mea neclintită în integritatea adevărului şi în principiile dreptăţii a fost farul meu. În ciuda faptului că m-am confruntat cu acuzaţii defăimătoare şi cu o opoziţie formidabilă, spiritul meu a rămas plin de susţinere, ancorat în convingerea mea neclintită că sunt un sportiv curat. Această încercare a fost o dovadă a rezistenţei, iar triumful adevărului e o reabilitare dulce-amăruie, care, deşi târzie, este extrem de îmbucurătoare.

*În mod egal le mulțumesc sponsorilor, fanilor loiali, și unor colegi de breaslă. Ei au reprezentat pilonii puterii mele și mi-au oferit sprijin necondiționat. Încurajările copleșitoare din partea atâtor români m-au întărit în egală măsură și mi-au permis să câștig această cauză cu o concluzie îndreptățită și onorabilă.

*Privesc înainte şi aştept cu nerăbdare să întorc această pagină şi să revin în circuit un spirit revigorat. Cu dragoste și mulțumire, Simona