Guvernul zero investiții și zero finanțări europene

A trecut mai bine de un an de când guvernele propuse de președintele Klaus Iohannis conduce această țară. În toată această perioadă au avut loc alegeri europarlamentare, prezidențiale, locale și parlamentare. De fiecare dată, în exact zilele de campanie electorală, s-au făcut mari prezentări ale unor zeci de miliarde de euro care ar fi trebuit să vină imediat în România.

Mai întâi au fost 40 de miliarde de euro, apoi s-a vorbit de 60 de miliarde de euro, la ultimele alegeri s-a ajuns chiar la suma extraordinară de 80 de miliarde de euro. Dar ce să vezi, în România de mai bine de un an nu se fac deloc investiții iar rata de absorție a fondurilor europene pentru investiții se apropie de zero.

Nu se mai fac drumuri, nu se mai construiesc școli, s-a uitat de cele 8 spitale regionale. Chiar și programul național de finanțare, unul de altfel foarte bun, a fost oprit, plățile sunt făcute cu întârziere, nu se mai pot depune alte cereri de finanțare.

În acest timp România se împrumută într-un ritm extraordinare de rapid, datoria țării crește și se duce pe pensii speciale și pe privilegii ale clasei politice.

Guvernul condus de Florin Cîțu a plecat în vacanță parlamentară și așteaptă luna februarie ca să se apuce de bugetul țării. Asta înseamnă că abia prin luna mai se vor putea vota bugetele locale.

Situația este una dramatică, sunt primării care au rămas fără bani de salarii, de investiții nici nu mai discutăm.

Situația scapă deja de sub control, guvernul actual și PNL, USR și UDMR demonstrează că nu sunt capabile să conducă România, tot așa cum nici PSD nu a putut.