Guvernul vrea să elimine limba latina din scoala. Vor fi introduse, oare, limbile slave? – CURIERUL ROMÂNESC

Sunt, in continuare, la Cornu. Nu e, propriu-zis, o vacanta. Imi ocup timpul cu diverse lucruri prin gradină, prin casă. Incerc să nu mă gandesc prea mult la viitor.

Ceea ce văd la televizor arată un nivel tot mai scăzut al dezbaterii politice, o confuzie permanentă intre atributiila presedintelui si cele ale premierului, derută in sistemul de sănătate, haos in invătămant, lipsă de sperantă in economie.

Letargie la cei mai in varstă, dezorientare la cei mai tineri. „Să ne incărcăm bateriile” in cluburi, pe litoral – desi nu este foarte clar cum isi vor consuma energia acumulata in acest fel. Distractia a devenit, pentru multi dintre ei, valoarea prioritară. „Ba mai mult decat atat” (expresie pe care am invatat-o de la televizor), lipsa de respect, de politete, decizia lipsita de responsabilitate de a nu purta masca sau de a nu respecta distantarea socială arată, la unii dintre ei, o mentalitate  si o educatie deficitare.

In aceste conditii, propunerea ministerului educatiei de eliminare a limbii latine din gimnaziu dovedeste, incă o dată, lipsa de interes pentru cunoasterea si păstrarea identitătii nationale la cei tineri. Recent, am schimbat cateva cuvinte la telefon cu fosta mea profesoară  de latină de la Sf. Sava – distinsa Maria Capoianu – căreia ii păstrez  recunostintă pentru deschiderea unei porti magice spre cultura.

PS daca doriti sa aflati daca sa-l votati sau nu pe Basescu, urmariti video-ul Adrianei Vitan Balint pe cristoiublog.ro.

 » Citește întreg articolul pe Curierul Românesc.