Guvernul ne momește cu o zi liberă plătită daca ne vaccinăm și dacă acceptăm adeverinţa de vaccinare

Guvernul vrea să adopte modelul din alte țări europene și pregătește câteva beneficii pentru cei care accepta unul dintre vaccinuri.

Florin Cîțu, prim-ministru: “Nu știu dacă aceasta este măsura, dar dacă îi ajută pe oameni să plece de la birou și să se vaccineze în ziua respectivă și vor să nu piardă o zi de muncă, ne gândim și la acest lucru. Dar cred că ar trebui, în primul rând, noi să ne gândim la acest lucru. Să ne gândim că această campanie de vaccinare sau vaccinurile ne ajută pe noi, îi ajută pe cei apropiați nouă, ajută familiile noastre”.

Vlad Voiculescu, ministru Sănătăţii: “O zi liberă ar putea să fie mai puţin decât un beneficiu, ar putea să fie o facilitare a vaccinării. Facem lucrurile mai uşoare ca oamenii să se vaccineze, nu o să le dăm un premiu”.

Ludovic Orban, preşedinte PNL: ”Într-un orizont de timp de o lună şi jumătate două se va ajunge la o decizie la nivel european. Aici trebuie găsit un echilibru ca să nu se creeze discriminări evidente între cei vaccinaţi şi cei care nu sunt, dar vor”.