Guvernul liberal s-a împrumutat cu 1000 de euro pe secundă. A luat în 10 luni cât PSD în 5 ani

Guvernarea liberală se dovedește din nou a fi una castrofală. Spunem că se dovedește din nou deoarece în acest moment peste 70% din activul PNL este în realitate activul PDL, partid descompus și ascuns ulterior în alte partide politică după dezastrul în care au dus țara după mandatul de guvernare pe care l-au avut.

Ca și atunci, și acum principala preocupare a PDL, ne scuzați, a PNL, a fost aceea de a se împrumuta într-un ritm rapid de pe piețele financiare externe și interne.

De când se află la conducerea țării guvernul condus de Ludovic Orban pare că se pregătește de apocalipsă, adică nimic nu va mai exista după noi: s-au împrumutat în 10 luni cât PSD în 5 ani. Suma de bani luată spre împrumut fără a se realiza investiții publice este una enormă: peste 1 000 de euro pe secundă este rata de împrumut a guvernului.

Sumele nu sunt justificate din nici un fel din moment ce președintele anunțase că Europa ne trimite peste 80 de miliarde de euro pentru a se putea acoperi gaura economică cauzată de coronavirus și pentru realizarea de investiții publice. Dar se pare că acei bani întârzie să vină iar guvernul nu se dovedește capabil să facă față cheltuielilor lunare.

Specialiștii atrag atenția asupra faptului că actuala conducere a României se dovedește iresponsabilă din moment ce banii luați spre împrumut nu sunt folosiți pentru realizarea de investiții, cum ar fi construirea de autostrăzi sau sisteme de irigat, ci pentru plata de pensii speciale și salariile babane ale angajaților la stat pe funcții publice ocupate politic.

 » Citește mai multe detalii pe www.60m.ro