Guvernul începe să aprobe primele proiecte din programul de relansare economică

Guvernul va discuta în şedinţa de joi acte normative pentru aplicarea Programului de relansare economică. Unul dintre actele normative se referă la programul național de racordare a populației la gaze, iar altul la programul IMM LEASING de echipamente și utilaje.

Un alt act normativ, cel privind programul de granturi de 1 miliard de euro derulat prin Ministerul Economiei, va fi discutat în primă lectură. Este vorba de 550 milioane euro granturi pentru investiții, 350 milioane euro pentru repornirea activității și 100 milioane de euro pentru microgranturi de 2000 de euro.

În ceea ce privește schema de garantare pentru companiile mari, ministrul finanțelor, Florin Cîțu, a spus că trebuie implementat un punct de vedere al Consiliului Concurenței, dar va fi finalizată până săptămâna viitoare.

Şedinţa de astăzi este destinată adoptării actelor normative de implementare a programului economic Reclădim România. După cum bine ştiţi, măsurile prevăzute în program, multe dintre ele, trebuie adoptate sub formă de ordonanţă de urgenţă, sub formă de hotărâri de Guvern, memorandumuri, şi ne-am angajat ca toate actele normative să fie adoptate într-un decurs de 30 de zile„, a declarat Orban.

Programul Național de racordare a populației la rețeaua inteligentă de distribuție a gazelor se face prin fonduri europene,

 » Citește tot articolul pe www.hotnews.ro