Guvernul german îi sfătuiește pe tineri să lenevească pe canapele în timpul pandemiei de Covid-19 (VIDEO)

Un videoclip lansat de guvernul Germaniei îi îndeamnă pe tineri să-şi facă datoria patriotică în cel de-al doilea val al pandemiei de Covid-19 stând acasă şi lenevind pe canapea.

Clipul scoate în evidenţă contrastul dintre micile sacrificii care le sunt solicitate tinerilor acum, adică să stea doar în casă, să lenevească pe canapea și să evite să intre în contact cu alte persoane, în comparaţie cu cele ale altor generaţii, care s-au confruntat cu războaie, foamete şi alte greutăți, notează site-ul Libertatea.ro. 

La început apare, din “viitor”, un bărbat în vârstă, numit Anton Lehmann, care își amintește cum în anul 2020, când avea 22 de ani, a fost nevoit să renunţe la petreceri, întâlniri cu fete sau cu prietenii lui. “Când pericolul invizibil ameninţa tot ce ne era drag, ne-am adunat tot curajul şi am făcut ceea ce se aştepta de la noi, singurul lucru corect”, a explicat el. “Adică, nimic”, a adăugat bărbatul.

Muzica se opreşte, apoi apar primele imagini cu Anton Lehmann din anul 2020, când acesta nu a făcut nimic altceva decât să lenevească în casă. “Am stat zi şi noapte. Canapeaua a fost frontul nostru de luptă, răbdarea a fost arma noastră”, mai povestește el. 

Înregistrarea face parte dintr-o serie de videoclipuri publicate pe rețelele de socializare de guvernul Germaniei, în încercarea de a-i determina pe tineri să contribuie la reducerea răspândirii coronavirusului, pe fondul temerilor că pandemia ar putea copleşi în curând sistemul sanitar german, mai notează sursa citată. 

În ultima lună în Germania s-a înregistrat o creştere a numărului de infecţii cu coronavirus. Bilanţul cazurilor de Covid-19 a ajuns în prezent la peste 800.000, dintre care 12.500 de decese.

 » sursa: ebihoreanul.ro