Guvernul Cîțu a adoptat prin HG steagul secuiesc al județului Covasna

Ieri, 15 septembrie a.c., Guvernul condus de liberalul Florin Cîțu a adoptat prin hotărâre steagul secuiesc al județului Covasna. Românii din județul Covasna nu sunt reprezentați pe acest simbol local, anunță deputatul AUR, Dan Tănasă, pe blogul său.

Informația a fost făcută publică pe pagina de internet a UDMR. Propunerea pentru hotărârea de Guvern privind modelul de steag al județului Covasna a fost făcută de ministrul Cseke Attila.

Simbolul local al județului Covasna, adoptat ieri de Guvernul PNL-UDMR condus de Florin Cîțu, îi reprezintă exclusiv pe etnicii maghiari din județ.

UDMR se laudă cu faptul că de când au ajuns la guvernare au fost aprobate prin hotărâre de Guvern 27 de steme și steaguri locale ale localităților controlate de UDMR.

Conducerea Forumului Civic al Românilor din Covasna, Harghita şi Mureş (FCRCHM) a transmis o sesizare Comisiei Naţionale de Genealogie şi Sigilografie a Academiei Romane prin care a solicitat acestei instituții să avizeze nefavorabil steagul secuiesc al județului Covasna, proaspăt adoptat de Consiliul Județean Covasna în baza unei legi susținută de PSD și PNL, însă se pare că mai marii de la Guvern nu țin cont de nici o instituție românească fiind interesați doar de menținerea la putere.