Guvernul a adoptat o OUG pentru simplificarea achizițiilor publice, după decizia CCR

Guvernul a adoptat, joi, o Ordonanţă de Urgenţă prin care sunt simplificate procedurile de achiziţii publice, ca urmare a deciziei CCR privind funcţionarea unor instanţe chemate să judece contestaţii la proceduri de achiziţii publice, a anunțat șeful Cancelariei prim-ministrului, Ionel Dancă.

„Aceasta a fost adoptată în prima lectură în şedinţa de guvern anterioară, ca urmare a declarării neconstituţionale a Ordonanţei 23/2020 în privinţa unor aspecte legate de funcţionarea unor instanţe chemate să judece contestaţii la proceduri de achiziţii publice.

Ca urmare a deciziei Curţii Constituţionale, noua ordonanţă de urgenţă în domeniul achiziţiilor publice pune în acord textul actului normativ cu decizia CCR şi, în acelaşi timp, adoptă soluţiile pentru accelerarea şi simplificarea procedurilor de achiziţii publice.

Au fost stabilite termene fixe de evaluare a ofertelor detaliate pe diverse tipuri de proceduri, a fost redus timpul controlului ex ante prin digitalizarea acestui control şi, de asemenea, prin aplicarea unui mecanism informatic pentru proceduri simplificate în evaluarea ofertelor”, a spus Ionel Dancă la Palatul Victoria, după şedinţa de Guvern de joi seară, potrivit Agerpres.

Acesta a adăugat că actul normativ este extrem de important în vederea simplificării procedurilor de achiziţii publice.

Avocatul Poporului sesizase o discriminare în rândul judecătorilor

CCR a admis sesizarea Avocatului Poporului și a declarat neconstituțională,

 » Citește tot articolul pe www.digi24.ro