Grindeanu: Sunt primul ministru la Transporturi care face această ofertă către un primar general al Bucureştiului, domnul Nicuşor Dan este primul primar general al Bucureştiului care nu doreşte să ia metroul

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, afirmă că, în opinia sa, nu se poate vorbi despre un sistem integrat de transport la nivel de Bucureşti fără ca acesta să includă metroul, aflat acum în subordinea Ministerului Transporturilor, nu a Primăriei Generale. ”Sunt primul ministru la Transporturi care face această ofertă către un primar general al Bucureştiului, domnul Nicuşor Dan este primul primar general al Bucureştiului care nu doreşte să ia metroul”, susţine Grindeanu.

”Eu nu cred că putem vorbi despre un sistem integrat de transport la nivel de Bucureşti fără metrou. (…) Am spus tot timpul că e normal ca metroul să meargă la Bucureşti, la Primăria Generală, de acord cu a merge cu toate subvenţiile şi cu toate liniile bugetare care în acest moment sunt la Ministerul Transporturilor”, a afirmat Sorin Grindeanu, luni seară, la Digi 24.

El a răspuns şi temerilor primarului general al Capitalei, Nicuşor Dan, conform cărora metroul ar putea trece în administrarea municipalităţii, însă fără resurse financiare.

”Temerile domnului Nicuşor bine că se termină în 9 iunie şi în mod sigur va veni un nou primar care nu are aceste temeri. Eu am declarat de doi ani de zile că vreau să dau acest metrou. Sunt primul ministru la Transporturi care face această ofertă către un primar general al Bucureştiului, domnul Nicuşor Dan este primul primar general al Bucureştiului care nu doreşte să ia metroul”, a adăugat Grindeanu.