Grindeanu, despre protestul de la CFR: Nişte domni înaintea mea au promis foarte multe lucruri

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a declarat luni că guvernul anterior a promis foarte multe lucruri angajaţilor de la CFR, dar aceste promisiuni nu sunt sustenabile economic, adăugând că va continua dialogul atât cu managerii, cât şi cu sindicaliştii din aceste societăţi.

“Referitor la greva CFR – eu am avut în această dimineaţă întâlniri cu managerii companiilor din CFR. De asemenea, după-masă o să am întâlniri şi cu ei şi cu liderii de sindicat. Vreau să fiu foarte clar şi să vă spun că în acest moment mă aflu, ca ministru al Transporturilor, în situaţia următoare: nişte domni înaintea mea au promis foarte multe lucruri, au promis că va intra în vigoare statutul feroviarilor, au promis liderilor de sindicat în discuţiile de la Ministerul Finanţelor că vor fi mărite salariile, mă refer la guvernarea care s-a încheiat în septembrie şi că anumite facilităţi vor fi puse in practică de la 1 ianuarie. Totul e pe bază de promisiuni. Pe de altă parte, tot acea guvernare venea şi spunea că infrastructura feroviară trebuie să dispară sau să fie tratată la şi altele”, a spus Grindeanu, într-o conferinţă de presă la sediul central al PSD.

El a adăugat că în discuţiile pe care le-a avut cu managerii din zona feroviară le-a spus “o realitate” şi nu vrea să fie acuzat de cei care vor veni după el că a făcut promisiuni de care să nu ţină cont.

“Realitatea care stă în picioare în acest moment pe zona feroviară este o realitate economică neplăcută sau nesustenabilă economic, pe orice tip – CFR Infrastructură, Marfă, Călători. Statul român s-a angajat prin PNRR în anul 2022 să eficientizeze aceste companii. Aceste angajamente trebuie să le îndeplinim. Sunt dispus la dialog, voi sta de vorbă cu toată lumea,

 » Aflați mai multe informații aici.