Grindeanu anunță că ministerul Familiei va fi desființat. Firea, out după adoptarea PLX-145

Vicepremierul Sorin Grindeanu (PSD) susţine reducerea numărului de ministere în viitorul Guvern Ciolacu, prin includerea ministerului Turismului în cel al Economiei şi prin comasarea ministerului Familiei, condus de colega sa de partid Gabriela Firea, într-un minister pentru Familie Tineret şi Sport, scrie news.ro.

„Susţin o reducere a numărului de ministere. (…) Nu văd de ce am avea un minister al Antreprenoriatului, Turismului, când poate funcţiona foarte bine aşa cum a funcţionat în Ministerul Economiei. De asemenea, mi se pare foarte mult să existe un minister separat Familie, Tineret, poate exista Familie Tineret şi Sport. Îmi voi susţine punctul acesta de vedere zilele următoare la posibilele negocieri”, a declarat Sorin Grindeanu într-un interviu care va fi difuzat duminică, la Digi24.

Ministerul Sportului este la UDMR, în timp Familia și Tineretul – la PSD. Din spusele lui Grindeanu, UDMR sau Firea ar rămâne fără minister.
Ministrul Antreprenoriatul este de la PNL, iar cel al Economiei – de la PSD. Propunerea lui Grindeanu ar lăsa liberalii fără un portofoliu.
Liderul PSD Marcel Ciolacu declara, în urmă cu o săptămână, întrebat cum va arăta Executivul atunci când va fi condus de el şi dacă ar putea dispărea dintre ministere, la rotativa guvernamentală, că în prezent există un protocol al coaliţiei pe care partidele îl respectă.