ROPRES

Greva profesorilor. Protestatarii din Craiova au ieşit în stradă şi au cântat „O lume minunată”, melodia cu care Iohannis a fost primit joi la Sibiu

Distribuiți acest articol!

S-a împlinit o săptămână de grevă în Educaţie, iar profesorii nu cedează. Mii de angajaţi din învăţământ protestează la această oră în mai multe oraşe din ţară. Dascălii au ieşit din nou în stradă după nu mai puţin de cinci runde de negocieri eşuate.

Angajaţii din Educaţie au ieşit să protesteze astăzi şi în Craiova. Profesorii au cântat în cor melodia „O lume minunată”, cu care Klaus Iohannis a fost primit ieri la Sibiu de către un grup de elevi.

1.000 de dascăli şi personal auxiliar din sistemul de învăţământ au ieşit astăzi în stradă şi la Sibiu. Sindicaliştii spun că vor continua protestele până când vor fi trataţi cu respect.

La Buzău, aproximativ 1.500 de cadre didactice au pichetat sediul Instituției Prefectului, pentru a doua zi la rând. Sindicaliștii susțin că nu vor renunța la protest decât atunci când revendicările lor vor fi soluționate.

Profesorii cresc miza în negocieri

Profesorii nu doar că nu renunţă la proteste, ba chiar cresc miza în negocieri. La ultimele revendicări, sindicatele din învăţământ au spus că mai nou vor majorarea salariilor cu 25% şi că nu vor accepta doar bonusuri şi prime. Şcolile vor rămâne aşadar cu uşile închise până când guvernul va găsi o soluţie pe placul profesorilor. Timp în care părinţii şi elevii nu ştiu cum vor încheia anul şcolar şi mai ales, dacă această criză din educaţie va pune în pericol şi examenele naţionale.

Distribuiți acest articol!

S-ar putea să-ți placă și...