Grecia a amânat preventiv redeschiderea şcolilor, după 207 de noi infecţii cu Covid-19 în 24 de ore

Autoritățile elene au prelungit redeschiderea școlilor cu o săptămână, până la 14 septembrie, din cauza creșterii infecțiilor cu COVID-19, a declarat marți guvernul.

CITEȘTE ȘI: Denisa luptă în linia întâi, la Timişoara: Lumea nu se sfârșește dacă afli că ai COVID-19

Creșterea numărului de cazuri de coronavirus din ultimele săptămâni a forțat autoritățile elene să reimpună treptat restricțiile pentru a reduce răspândirea COVID-19, în timpul sezonului de vârf al turismului. Capitala Atena și multe insule populare au fost afectate.

Purtătorul de cuvânt al guvernului, Stelios Petsas, a declarat că prelungirea este necesară pentru ca familiile să se întoarcă în orașele mari din vacanțele de vară și să petreacă ceva timp acasă înainte să readucă elevii în şcoli, scrie Reuters.

„Îi îndemnăm pe toți părinții să se întoarcă împreună cu copiii la casele lor în zilele următoare și să se asigure că rămân în siguranță, până la reluarea lecțiilor”, a spus Petsas.

Purtarea măștii va fi obligatorie în toate spațiile interioare ale școlilor din întreaga țară. Grecia a înregistrat 10.317 infecții COVID-19 și 266 decese.