Grădinița nr.10 din municipiul Huși, un pericol pentru copii. Raisa Enachi (AUR) sesizează Ministerul Educației

Statul român nu doar că nu stimulează natalitatea, însă nu se asigură nici măcar că instituțiile de învățământ din țară sunt renovate și echipate corespunzător. Grădinița nr.10 din municipiul Huși, Vaslui, are nevoie urgentă de fonduri pentru renovare, însă autoritățile dau dovadă de nepăsare. Cei 132 de copii care merg la această grădiniță nu au condițiile necesare pentru a participa la activități. Mai mult decât atât, siguranța lor și a personalului este pusă în pericol. În acest context, deputata AUR de Vaslui, Raisa Enachi, sesizează Ministerul Educației în vederea alocării de fonduri pentru îmbunătățirea situației.

Raisa Enachi a decis să aducă la cunoștința ministrului Educației acest caz în urma apelului publică făcut de personalul instituției, în care solicită ajutor în repararea curții, a gardului, a terenului de joacă și a acoperișului. Potrivit informațiilor, acoperișul instituției de învățământ este ciuruit, iar ușa frigiderului era legată cu o sfoară pentru a nu se deschide.

Deputata a subliniat că nu este pentru prima dată când această problemă a ajuns în atenția opiniei publice. Raisa Enachi solicită ministrului Cîmpeanu să ia măsurile necesare astfel încât copiii care sunt educați la Grădinița nr. 10 din municipiul Huși să se bucure de condiții optime.