Gorj: Spitalul Județean, acreditat cu 15 secții pentru pregătirea medicilor rezidenți

Spitalul Județean de Urgență (SJU) Târgu-Jiu a fost inclus, de către Ministerul Sănătății, cu 15 secții, pe lista unităților nou acreditate, care vor putea pregăti medici rezidenți.
Pentru tinerii medici rezidenți originari din județul Gorj și din alte județe limitrofe este o veste îmbucurătoare.
Specialitățile din cadrul SJU Târgu-Jiu care au fost acreditate sunt: Anestezie și terapie intensivă, Boli infecțioase, Cardiologie, Chirurgie generală, Medicină Internă, Neurologie, Oncologie medicală, Ortopedie și traumatologie, Otorinolaringologie, Pediatrie, Dermatovenerologie, Urologie, Radiologie și Imagistică Medicală, Oftalmologie și Psihiatrie.
Potrivit noilor reglementări, rezidențiatul poate fi desfășurat și în spitale județene, militare sau private, spre deosebire de anii trecuți când putea fi urmat doar în centre universitare.
Reprezentanții SJU Târgu-Jiu au dorit atragerea și formarea profesională a medicilor rezidenți
Reprezentanții SJU Târgu-Jiu au dorit atragerea și formarea profesională a medicilor rezidenți, depunând încă din toamna anului trecut documentația pentru avizare.
„Ne bucurăm că am reușit să obținem această acreditare, ne-o doream de ceva vreme. La SJU Târgu-Jiu, tinerii medici rezidenți vor avea acces la o bună pregătire profesională alături de medici specialiști foarte bine pregătiți, vor avaea acces la pacienți și pe viitor, după rezidențiat, dacă își vor dori, vor putea rămâne alături de noi, să își desfășoare în continuare activitatea. Este în avantajul dumnealor, considerăm noi, să facă rezidențiatul într-un spital județean precum cel de la Târgu-Jiu. Ministerul Sănătății organizează pe 21 noiembrie, concursul de intrare în rezidențiat pe post și rezidențiat pe loc. Le dorim succes tinerilor medici!”, a spus medicul Mădălin Dinu, directorul medical al SJU Târgu-Jiu.
În vederea acreditării SJU Târgu-Jiu pentru pregătirea medicilor rezidenți s-a ținut cont de mai multe criterii, precum dispunerea de dotări necesare pentru acordarea asistenței medicale de specialitate pacienților cu patologii diverse, spitalul deținând aparatură și echipamente performante datorită finanțărilor asigurate de Consiliul Județean Gorj și nu numai.

 » Aflați mai multe informații aici.