Economie ROPRES

Gorj: Băiatul dispărut la Ciuperceni a fost găsit într-o pădure din Glogova

Gorj: Băiatul dispărut la Ciuperceni a fost găsit într-o pădure din Glogova
Distribuiți acest articol!

Băiatul care vineri a dispărut la Ciuperceni a fost găsit în comuna vecină de către un voluntar. Peste o sută de persoane au fost angrenate în acțiunea de căutare.
Copilul, care are și o problemă medicală, a plecat de lângă mama sa și a dispărut într-o pădure.
„Speriat, dezorientat și tremurând de frig… Așa l-a găsit un voluntar, din Motru, pe Alex, minorul care se pierduse în pădurea din Ciuperceni.Părinții ne-au spus că pe minor, fiind un copil cu nevoi speciale, îl sperie zgomotele, astfel că nu era o idee bună să îl strigăm, în speranța că ne va auzi și se va îndrepta către noi.Soluția a fost să străbatem pădurea în lung și-n lat, încrezători că vom da de urma minorului.Ni s-a mai spus că minorul nu conștientizează pericolele, nu are frică de animale, întuneric sau apă, astfel că ne puteam aștepta la ce era mai rău, dacă nu îl găseam în scurt timp, deoarece se lăsase deja întunericul de cateva ore bune.
Astăzi s-a evitat o tragedie, prin aceea că un copil a scăpat nevătămat dintr-o întâmplare care îi putea fi fatală.Minorul a fost găsit de domnul Cristi, un voluntar din Motru, la aproximativ 9 kilometri de locul dispariției, respectiv în zona satului Olteanu și a fost încredințat părinților, întorcându-se în sânul familiei.
Le mulțumim și felicităm întreaga echipă de căutare, respectiv celor peste 100 de voluntari, reprezentanților din Gorj ai ISU, IJJ, SDN, Salvamont, echipei de off-road, reprezentanților Asociației de vânătoare, Direcției Silvice, Poliției Locale Motru și autorităților publice locale, pentru solidaritatea de care au dat dovadă. Reușita este a tuturor!Domnul Cristi, pentru noi, sunteți eroul zilei!”, a declarat Corina Scurtu, reprezentant al Inspectoratului de Poliție al Județului Gorj.

 » Aflați mai multe informații aici.


Distribuiți acest articol!

S-ar putea să-ți placă și...