Gianina Șerban(AUR): „De ce e nevoie de anticipate? Pentru că sistemul de partide actual nu mai reprezintă voința poporului”

Actuala criză politică este departe de a se termina. Moțiunea de cenzură a dărâmat Guvernul Cîțu, dar PNL și Klaus Iohannis insistă ca Florin Cîțu să ocupe în continuare scaunul de prim-ministru.

Gianina Șerban, deputat AUR în Parlamentul României, susține că în acest moment alegerile anticipate reprezintă singura salvare pentru România. Reprezentarea partidelor în parlament este una mincinoasă și nu mai reprezintă voința poporului:

„De ce AUR a provocat demiterea guvernului și de ce e nevoie de alegeri anticipate:
De la bun început ar trebui clarificat răspunsul la prima chestiune – de ce se spune că AUR l-a demis pe premier. Un răspuns rapid, normal astăzi în contextul situației în care se află țara, românii. În cazul în care AUR nu depunea moțiunea de cenzură, nu ar fi făcut-o nici un alt partid, ei mulțumindu-se cu pozițiile și funcțiile câștigate în timp pe ascuns. După acest moment, al anunțării moțiunii chiar în prima zi a noii sesiuni parlamentare, așa-zisa opoziție și cei minoritari din cadrul guvernului, și-au dat seama că pierd imagine și electorat.


Grija față de cetățeni a PSD a rămas la nivel declarativ, fapt dovedit de blocarea moțiunii depuse de AUR prin neprezentarea în Biroul Permanent Reunit a acestora, interesul rămânând doar jocul de imagine.
„, mai spune Gianina Șerban.

„De ce e nevoie de anticipate?
Pentru că sistemul de partide prezent astăzi în parlament este extrem de instabil și nu poate da o coaliție care să producă reforme de nici un fel, nu poate să dea stabilitate și, în cele din urmă, să ducă la bunăstarea cetățeanului.
Pentru că reprezentarea partidelor în parlament este una mincinoasă și nu mai reprezintă voința poporului. Orice coaliție care se va forma va fi una formală, ce va dura la fel ca și drumul de la alegerea domnului Câțu în fruntea PNL până la demiterea aceluiași Câțu din fruntea guvernului și care va da naștere unor noi proteste în stradă, neschimbându-se absolut nimic în viața oamenilor.

În 6 decembrie toate posturile titrau faptul că AUR ”a apărut de nicăieri”, ”din spumele mării”. Iată că nu a apărut chiar așa, s-a născut din dorința românilor, din durerea lor de atâția ani în care statul român, ”eșuat” după cum spune însuși primul om de stat, își bate joc de cetățenii lui. O durere strigată în stradă, în parlament, în toate mediile online, o durere care trebuie să se sfârșească, iar AUR, prin oamenii săi, poate să facă Dreptate pentru România!

Singura alianță care poate da bunăstarea României este Alianța pentru Unirea Românilor, cu români, pentru români!
„, susține Gianina Șerban.