Gianina Șerban(AUR) – Având o țară cu un potențial agricol uriaș, statul român nu îi încurajează cu nimic pe micii producători”

Observăm din ce în ce mai puțini producători români locali de legume și fructe, iar acest lucru se datorează nepăsării statului român. Lipsa ajutoarelor din partea statului, lipsa irigațiilor, lipsa unui depozit pentru recolte, precum și lipsa punctelor de desfacere au făcut ca micii producători să fie pe cale de dispariție.

De Ziua Recoltei, Gianina Șerban, deputat AUR în Parlamentul României, a inițiat o întrebare, dar și o provocare pentru politicieni și cetățeni, de a încuraja micii producători prin cumpărarea ori de câte ori avem ocazia produsele lor.

„Aș vrea să încep această declarație politică cu o întrebare, aparent simplă, dar cu un impact semnificativ asupra agriculturii din România și a micilor producători, și anume: ați fost în ultimul timp la piață sau în târg să cumpărați fructe și legume?

De fiecare dată când merg în piață constat cu tristețe că numărul micilor producători este în scădere și, totodată, sortimentele fructelor și legumelor sunt tot mai restrânse. De fiecare dată, din discuțiile pe care le port cu micii producători, am constatat faptul că aceștia se confruntă cu o problemă serioasă privind forța de muncă, lipsa ajutoarelor din partea statului, lipsa irigațiilor, lipsa unui depozit pentru recolte precum și lipsa punctelor de desfacere. 

Având o țară cu un potențial agricol uriaș, haideți să încurajăm micii producători și să cumpărăm ori de câte ori avem ocazia produsele lor. De la înființarea unei culturi și până la recoltarea acesteia, există numeroase proceduri ce angrenează atât economia țării, cât și forța de muncă.„, susține Gianina Șerban.