Gianina Șerban (AUR): Vrem să găsim soluții legislative pentru a proteja afacerile românești

Gianina Șerban, deputat AUR, a anunțat că își propune să găsească soluții legislative pentru a proteja afacerile românești, în contextul în care producătorii români nu au loc pe piață din cauza importurilor de alimente. Din acest motiv, tot mai mulți producători locali ajung să arunce la gunoi tone de fructe și legume de sezon.

„Am văzut atâtea cazuri, ani de zile, în care producătorii români sunt nevoiți să arunce cantități impresionante de legume. Motivele pentru care se întâmplă acest fenomen sunt diverse, cum ar fi invadarea pieței de produse de import. Mă întreb cum pot ajunge atâtea roșii, castraveți, cartofi, vinete, pepeni pe piața românească la un preț mai mic decât ceea ce se produce local?

Îmi dau seama că în prețul acestora ar trebui să se regăsească nu doar costul de producție, ci și transportul către depozite, către magazine sau piețe și adaosuri ale intermediarilor. Justificarea o pot găsi doar în calitatea foarte slabă a acestora, iar protejarea afacerilor românești de către stat lipsește cu desăvârșire, acestea ajungând nu doar să nu aibă vreun câștig din care să poată rezista pe o piață cu o concurență neloială, ci chiar mai mult, să dispară, punând astfel sub semnul întrebării destine”, a spus deputata AUR.

În acest sens, Gianina Șerban lansează un apel către producătorii locali să transmită tot ceea ce se întâmplă și care sunt motivele ajung în această situație pe www.aurteaude.ro sau la adresa [email protected]. După centralizarea informațiilor, se vor putea identifica soluții la aceste probleme.