ROPRES

Gianina Șerban (AUR) sesizează Ministerul Mediului cazul poluării produse de activitatea fabricii Kronospan. Ce sancțiuni au fost aplicate în ultimele 12 luni?

Distribuiți acest articol!

Cetățenii din județul Alba se plâng constant autorităților de poluarea atmosferică produsă de activitatea fabricii Kronospan. De altfel, problema este veche și cunoscută la nivel local și central, însă până la această oră autoritățile competente au întreprins prea puține acțiuni pentru protejarea sănătății cetățenilor, deși de-a lungul timpului au fost organizate proteste prin care oamenii cereau autorităților să ia măsuri pentru rezolvarea acestei probleme.

Deputata AUR Gianina Șerban a luat atitudine și de această dată și a sesizat Ministerul Mediului cazul poluării produse de activitatea fabricii Kronospan. Potrivit informațiilor, fabrica folosește formaldehida, un gaz incolor cu miros puternic care poluează mediul înconjurător, făcând de multe ori aerul irespirabil în zonă.

„În secolul XXI, este inadmisibil să existe poluare masivă, poluatori de acest gen fără ca autoritățile să ia măsuri pertinente și este inadmisibil ca firma să nu găsească variante mai puțin poluante în procedura de prelucrare a lemnului”, punctează deputata în sesizarea către Ministerul Mediului.

Aceasta subliniază că se impun o serie de acțiuni: astfel, Agenția Națională pentru Protecția Mediului ar trebui să revizuiască autorizația integrată de mediu pentru această societate și să instaleze o stație de monitorizare a calității aerului în apropierea fabricii, prin care să monitorizeze acest mare poluator. De asemenea, Garda Națională de Mediu ar trebui să efectueze controale mai dese și inopinate pentru a preveni poluarea produsă de această fabrică, precizează deputata AUR.

În acest context, Gianina Șerban solicită Ministerului Mediului să transmită detalii privind acțiunile întreprinse în ultimele 12 luni pentru remedierea situației, după cum urmează:

1. Care sunt abaterile privind poluarea atmosferică în localitatea Sebeș în ultimele 12 luni?

2. Care au fost sancțiunile aplicate în localitatea Sebeș în ultimele 12 luni?

3. Când se va monta o stație de monitorizare a calității aerului în zona fabricii Kronospan care să evalueze în permanență principalii poluanți degajați în atmosferă în urma prelucrării lemnului?

Distribuiți acest articol!

S-ar putea să-ți placă și...