ROPRES

Gianina Șerban (AUR): Sărăcirea României a devenit un obiectiv al guvernului

Distribuiți acest articol!

În contextul crizei economice, politicienii din arcul de guvernământ au recurs la o metodă de „salvare” a românilor – vouchere de 50 de euro sau 100 o dată pe lună sau la două luni. În contextul acestei decizii, deputata AUR Gianina Șerban atrage atenția asupra creșterii prețurilor din România și blocarea înființării comisiei pentru investigarea achizițiilor din pandemie de către politicienii de la guvernare.

Noi avem propriul război, care nu dă vreo siguranță pentru ziua de mâine, războiul zilnic cu prețurile și cu imposibilitatea plății facturilor. Creșterea prețului carburanților în ciuda promisiunilor guvernului duce implicit la creșterea costului vieții. De peste o lună auzim declarații conform cărora vor fi luate măsuri pentru scăderea prețului combustibililor prin scăderea accizei. Plătim zilnic facturi de consultanță, studii de fezabilitate și proiecte tehnice pentru investiții ce nu s-au făcut și nu se vor realiza vreodată în România, ba chiar aceste sume sunt prinse în PNRR. Să ne aducem aminte că în acest PNRR nu a fost menționat vreun ajutor, vreo investiție în agricultură, un domeniu care poate asigura nu doar hrana necesară României, ci și venituri masive din exporturi. Să nu uităm că detaliile din PNRR le-ați ținut ascunse domnilor, departe de ochii noștri, oricât am cerut să le faceți publice”, a declarat deputata AUR Gianina Șerban.

Românii cu venituri mici și elevii din familiile sărace ar putea primi vouchere în valoare de 50 de euro. Tichetele ar urma să fie distribuite o dată la două luni și vor putea fi folosite exclusiv pentru cumpărarea de alimente de bază. Beneficiarii ar urma să fie familiile cu doi copii al căror venit este sub 600 de lei pe lună, persoanele care primesc venitul minim garantat, persoanele cu dizabilități și pensionarii cu un venit mai mic de 1.500 de lei pe lună. Totalul celor care ar putea primi aceste vouchere a fost calculat la 3,5 milioane, iar impactul bugetar ar fi de aproape 700 de milioane de euro până la finalul anului.


Distribuiți acest articol!

S-ar putea să-ți placă și...