Gianina Șerban (AUR): Protejarea Dunării trebuie să devină o prioritate pentru România

Protejarea Dunării trebuie să devină o prioritate pentru România, susține deputata AUR Gianina Șerban. Guvernele care s-au succedat la putere în ultimele trei decenii n-au reușit să facă acest lucru. În ultimii 33 de ani nu s-au făcut lucrări majore de îmbunătățire a albiilor Dunării și nici de protecție a barajelor ce se află de-a lungul cursului de apă, punctează deputata.

În urma acestor constatări, Gianina Șerban a solicitat Ministerului Mediului să comunice dacă s-au făcut lucrări de întreținere în ultimele 12 luni. În plus, deputata a cerut răspuns la următoarele trei întrebări:

1. În ultimele 12 luni, au fost executate lucrări de întreținere de-a lungul cursului Dunării?

2. Ce sume au fost alocate pentru a întreține și dezvolta cursul Dunării?

3. Ce alte proiecte veți iniția de-a lungul cursului Dunării în vederea stimulării turismului, creșterii capacității de producție a energiei și, implicit, creșterea economiei României?

Gianina Șerban a amintit că regiunea Dunării are un potențial de creștere economică care în ultimii ani nu a fost suficient exploatat. „Dunărea reprezintă un coridor Pan-european de transport, transportul fluvial fiind cel mai ieftin mod de a transporta mărfurile. Totodată, fluviul reprezintă o bună modalitate de producere a energiei electrice precum, hidrocentralele Porțile de Fier, iar importanța conectării Uniunii Europene cu zona Transcaucaziană și a Asiei ar trebui să reprezinte o prioritate, nu numai pentru România, cât și pentru întreaga comunitate europeană”, a precizat deputata AUR.