Gianina Șerban (AUR): nu suntem pregătiți pentru Campionatul European de Înot. Există grave probleme logistice

Campionatele Europene de Înot pentru Juniori nu se vor desfășura în cele mai bune condiții, avertizează deputata AUR Gianina Șerban, care a primit informații cu privire la neregulile existente din partea consilierilor locali din Otopeni, acolo unde va avea loc evenimentul în perioada 5-10 iulie. Deputata AUR de Ilfov cere asigurări din partea ministrului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Cseke Attila, că evenimentul sportiv se va desfășura în cele mai bune condiții.

În acest moment, între alte nereguli, recepția complexului, realizată în mai 2021, a fost făcută fără ca acesta să aibă autorizație de securitate la incendiu, iar schema de personal este incompletă.

,,Domnule ministru, circuitele de climatizare și de alimentare cu apă rece ale acestui complex funcționează la cote optime? Care a fost suma finală a investiției pentru Complexul Olimpic de Natație?”, a întrebat deputata AUR Gianina Șerban.

Primăria orașului din Ilfov a recepționat lucrarea în mai 2021, dar complexul de natație a rămas închis publicului larg până la începutul lunii iulie, chiar înainte de startul Campionatelor Europene de natație la juniori. Mai întâi au existat întârzieri în privința branșamentelor la utilități, apoi probleme cu angajarea de personal care să administreze construcția.

Complexul din Otopeni are o capacitate de 2.797 locuri pentru spectatori, vestiare pentru sportivi, săli de forţă, săli metodice, saune, cabinet medical, sală de conferinţe, cabine pentru presă şi o sală de antrenament pentru sportivii de la sărituri cu înălţime liberă mare, 6m. Costul lucrărilor a fost de 165 de milioane de lei, aproximativ 33 de milioane de euro.