Gianina Șerban (AUR), mesaj dur pentru premierul Ciolacu și ministrul Grindeanu: dacă nu puteți găsi soluții pentru problemele fermierilor și transportatorilor, demisionați!

Deputata AUR Gianina Șerban a transmis un mesaj dur reprezentanților Guvernului, în speță premierului Marcel Ciolacu și ministrului Transporturilor, Sorin Grindeanu, în contextul protestelor inițiate de către fermierii și transportatorii români nemulțumiți de creșterea prețurilor la RCA, combustibil și de lipsa de sprijin din partea autorităților: „dacă nu puteți găsi soluții pentru problemele fermierilor și transportatorilor, demisionați!”

Gianina Șerban a subliniat că începutul acestui an ne găsește într-o situație dificilă: ne confruntăm cu tăieri de subvenții, creșterea taxelor și accizelor, creșterea necontrolată a tarifelor RCA, prețuri prea mari la carburanți și multe alte legi și măsuri care aduc antreprenorii mici și mijlocii în pragul falimentului. Ea a amintit că Guvernul PSD-PNL nu a făcut absolut nimic pentru fermierii români care au fost puși în fața unei adevărate provocări odată cu importurile de cereale ieftine din Ucraine.

„Ceea ce s-a întâmplat în ultimii ani nu a fost altceva decât o umilire constantă a românilor, a celor ce reprezintă sectoare esențiale pentru economia României. Fermierii români au fost tratați cu indiferență, în vreme ce Guvernul PSD-PNL a încurajat importul de cereale și produse din alimentare Ucraina. Subvențiile fermierilor noștri sunt la un nivel derizoriu față de cele din vestul Europei. Fermierii noștri au nevoie de un sprijin real ca să poată concura cu fermierii din vestul Europei.

În același timp, transportatorii din România au fost umiliți constant. Începând cu noile taxe de drum, roviniete, pe care le-a inventat domnul ministru Grindeanu, ajungând până la costurile uriașe ale carburanților”, a declarat deputata.

Gianina Șerban l-a criticat dur pe ministrul Sorin Grindeanu, care nu a făcut nimic pentru transportatori – infrastructura este la pământ, însă ministrul în cauză este prea puțin afectat. Sorin Grindeanu folosește elicopterul pentru orice deplasare, a amintit deputata, referindu-se la momentul în care demnitarul s-a folosit de elicopter pentru a face o vizită de lucru la șantierul căii ferate Brașov -Sighișoara.

În context, deputata a mai spus că transportatorii români au cele mai mari pierderi din cauza României în afara Schengen, „pentru că marea intrarea în Schengen pentru spațiul aerian și maritim este doar o fumigenă. Pierderile pe care transportatorii români le înregistrează sunt de milioane de euro anual, din cauza pierderii de timp pe care aceștia o au în cozile din frontierele românești. Protestul transportatorilor și fermierilor este un protest al oamenilor care nu mai pot tolera dezinteresul”, a adăugat Gianina Șerban.

Reprezentanta AUR le-a transmis guvernanților să demisioneze, dacă nu pot găsi soluții pentru nemulțumirile fermierilor și transportatorilor români.