Gianina Șerban (AUR): Fermierii au ajuns la capătul puterilor. Au nevoie urgent de sprijin din partea Ministerului Agriculturii

Fermierii au ajuns la capătul puterilor. Au nevoie urgent de sprijin din partea Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, precum și de instituțiile din subordinea acestuia, cum ar fi Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale, atrage atenția deputata AUR Gianina Șerban.

Situația fermierilor români este cu atât mai dificilă, ținând cont că nu există o informare corectă și transparentă privind ajutoarele de stat și măsurile și submăsurile agricole ce pot veni în sprijinul acestora, iar procedurile de obținere a acestor fonduri sunt foarte greoaie.

„Cât de curând, fermierii încep să pregătească culturile pentru noul an agricol, un an ce vine cu foarte multe fonduri de care ar trebui să beneficieze, dar și cu impedimente în privința schimbărilor climatice, a temperaturilor și fenomenelor extreme, a secetei, a viiturilor precum și lipsa irigațiilor. Toate acestea duc la probleme majore în privința recoltelor care nu pot fi cantitative și calitative”, arată Gianina Șerban în întrebarea parlamentară adresată ministrului Agriculturii, Adrian Oros.

Având vedere cele expuse mai sus, deputata AUR solicită ministrului Agriculturii răspunsuri la următoarele întrebări:

  1. Veți crea un sistem care să ducă la o bună informare și transparentizare a programelor derulate de minister?
  2. Câți fermieri vor putea utiliza fondurile pentru anul 2022?
  3. Veți încuraja tinerii fermieri să aplice pentru aceste fonduri?